Ystävänpäivän juustokakku

Salainen leivontaystäväni vinkkasi minulle Kinuskikissan minttusuklaajuustokakusta ja lähetti paketissaan aineksia tähän kakkuun. Pitihän tuota kokeilla ja kyllä kannatti. Tämä oli todella hyvää. Molemmat tyttäreni, Laura ja Ella auttoivat kakun teossa, lämpimät kiitokset molemmille ♥. Ja kiitokset vinkistä SLY:lle ♥

 

 


Pohja:
200 g minttu-dominoita
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:
4 dl vispikermaa
2 valkuaista

Maitosuklaakerros:
2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä

Minttusuklaakerros:
2 liivatelehteä
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl piparminttuaromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (24 cm) pohjan kokoinen pala.Yhdistä keksimurut ja voisula ja levitä seos leivinpaperin päälle vuokaan.

Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vispivaahtoon. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa jääkaappiin odottamaan.

Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten toiseen moussepuolikkaaseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Laita minttusuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Värjää jäljellä oleva moussepuolikas sinivihreäksi sinisellä ja vihreällä elintarvikevärillä. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparminttuaromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten jäljellä olevaan moussepuolikkaaseen. Tarkista maku; lisää aromia tarvittaessa. Kaada vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Koristelua varten pursottelin tummasta suklaasta sydämiä. Samoja sydämiä tein myös valkosuklaasta, mutta ne hajoilivat siihen malliin, että niitä ei kakun päälle sitten tullutkaan. Keskellä olevat "söheröt" ovat valkosuklaata.

Kommentit

  1. Näyttää makoisalta kakulta. Hyvää Ystävänpäivää :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä tosi herkulta. Pitääpä panna testattavien joukkoon! ;)

    VastaaPoista
  3. Tämä taisi olla aika herkkua! Kivan näköinen koristelu.

    VastaaPoista
  4. Oli kyllä todella herkullista! Makeaa mutta ai niin hyvää! :P

    VastaaPoista
  5. Namskis ja maiskis ja ihanat koristelut !!! :)

    VastaaPoista
  6. Varmasti hyvää, mintun maku on aivan ihanaa! :) Kauniisti koristeltu kakku!

    VastaaPoista
  7. Ihanalta näyttää. Kokeiluun menee, juustokakkujen suunnaton ystävä kun olen.

    VastaaPoista
  8. ompas herkullisen näköinen

    VastaaPoista

Lähetä kommentti