29.3.2010

Marinoitu paisti ja basilikaporkkanat

Viikonloppuna syötiin itse marinoitua naudan paistia, marinadista tehtyä herkullista kastiketta, itse tehtyjä lohkoperunoita ja basilikaporkkanoita.



Marinadissa oli punaviiniä, soijakastiketta, kasviöljyä, sipulia, valkosipulia, mustapippuria ja timjamia. Kastike tehtiin siivilöidystä marinadista, johon lisättiin lihalientä, viherpippuria, persiljaa ja kermaa. Kastike suurustettiin vehnäjauhoilla. Porkkanat keitettiin kasvisliemessä ja valutettiin, jonka jälkeen ne pyöriteltiin hienonnetun basilikan kanssa.

Lohkoperunat tehtiin omista perunoista, öljykeittimellä paistettiin perunoita ensin 150 asteen lämmössä kypsäksi, valutettiin ja paistettiin uudelleen rapsakoiksi 170 asteessa, valutettiin ja maustettiin. Näin valmistuvat tosi herkulliset lohkoperunat tai ranskalaiset.

2 kommenttia:

  1. Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen annos. Jotain tällaista pitäisi kehitellä pääsiäiseksi.

    VastaaPoista