Tarteletteja

Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla Lidlistä ostamaani tartelettivuokaa (tai mksi sitä voisi sanoa, siinä saa kuusi pientä piirakkaa tehtyä kerralla). Pohjan ohje on Hellapoliisilta.



Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl ruokosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Pyörittele palloksi, laita kelmun sisälle ja jääkaappiin n. tunniksi. Pyörittele taikina pötköksi, jaa se kuuteen osaan. Voitele tartelettivuoat, Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala taikinan päälle ja painele sekin kuoppaansa. Täytä kuoppa kuivilla herneillä tai raa'alla riisillä. Tämä siksi, että kypsyessään taikina ei levähdä tasaiseksi, vaan kuoppa säilyy. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Poista herneet/riisit leivinpapereineen ja anna pohjien jäähtyä ennen kuin poistat ne varovasti vuuastaan.

Kostutus:
tilkka Baileys-likööriä maitoon laimennettuna

Täyte:
ohut kerros pähkinäsuklaalevitettä
Blå Bandin valkosuklaa-nougatmoussea

Koristelu:
marsipaaniruusut, marsipaanilehdet ja pieniä sydän-nompparelleja

Tarkoitukseni oli laittaa moussen alle vielä banaaniviipaleita, mutta unohdin ne ja muistin vasta kun mousset oli jo päällä. Luultavasti olisivat sopineet tähän loistavasti.

Kommentit

Lähetä kommentti