29.4.2010

Hauskaa ja maukasta vappua!

Vappuun kuuluvat sokerimunkit ja rosetit. Tippaleivätkin, mutta niitä en tehnyt. Joskus kauan sitten tuli kyllä niitäkin itse tehtyä.



Näiden munkkien ja rosettien kera toivotan kaikille

Hyvää vappua!

Lisäys:
Rosettien ohje on kirjasta "Suuri leivontakirja - Kotilieden parhaat leivonnaiset" . Kirja on jo vanha, painos on vuodelta 1987.

2 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1,5 dl maitoa tai vettä
1,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kananmunat, sokeri ja suola. Lisää maito tai vesi ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kuumenna öljy kattilassa. Kattila voi olla pienikin, koska rosetteja paistetaan yksi kerrallaan. Kuumenna rosettirauta ensin öljyssä ja kasta se sitten taikinaan siten, että taikina ulottuu kuvioraudan yläreunaan muttei yli. Nosta taikinoitu rauta kuumaan öljyyn ja kypsennä rosetti kauniin vaaleanruskeaksi. Irrota rosetti raudasta haarukkaa tai veistä apuna käyttäen talouspaperin päälle.

Siivilöi valmiiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Voit maustaa taikinan vaniljasokerilla tai raastetulla sitruunakuorella.

2 kommenttia:

  1. Kiitos samoin. Nappaankin tuosta yhden rosetin maisteltavaksi, kun en ole vielä koskaan sellaista syönyt. =)

    VastaaPoista
  2. Rosetit ovat hienoja! Olen nähnyt raudan joskus, mutten ole minäkään vissiin koskaan maistanut. Kiinnostaisi kyllä sekä maistaa, että kokeilla tekoakin joskus. Nämä lienevät perinteisiä vappuleivonnaisia, eli niitä on tehty jo kauan sitten?

    VastaaPoista