Nimpparikakkua

Perheessä vietettiin nimipäivää ja siinähän olikin hyvä tilaisuus tehdä kakku ja kokeilla jotain uutta. Päätin vihdoinkin yrittää tehdä vaahtokarkeista massaa kakun päällystämiseksi. No heh heh.... täytyy yrittää vielä uudelleen.


Minulla oli 175 gramman pussi Haribon valkoisia vaahtokarkkeja. En tiennyt, paljonko tuohon määrään pitäisi sekoittaa tomusokeria. Luulenpa, että laitoin liian vähän tomusokeria. Massa oli helppo kaulia, mutta tasaista pintaa siitä ei saanut millään, vaan se jäi tuollaiseksi "kraaterimaisemaksi". Lisäksi kakun leikkaaminen oli lähes mahdotonta, sillä vaahtislevy oli kuin purukumia... venyi ja paukkui, mutta poikki ei meinannut mennä millään. Mutta maku oli kyllä sitten hyvä, että jotain hyvääkin .

Pohjana oli 3 munan tumma sokerikakkupohja Kinuskikissan ohjeen mukaan. Kostutus laimennetulla appelsiinimehulla ja täytteenä valkosuklaa-nougatmoussea. Vaahtismassan alla vielä valkosuklaakreemi. Koristeet marsipaania ja pursotus tummaa suklaanmakuista koristelugeeliä.

Kommentit

  1. Kaunis kakku. Vaahtismassaa kannattaa lämmittää hetki mikrossa ja sitten käsin vaivata kunnes siitä tulee sileää. Kermavaahdon päällä vaahtismassa pehmenee jopa 4 tunnissa helposti leikkautuvaksi. Itse en koskaan käytä alla kreemiä.

    VastaaPoista
  2. Mooro... vaklauskierroksella täällä ollaan ja pakko laittaa tähän sen verta kommenttia, et käyppäs hakemassa tuolt Pionin sivuilta suhteet taikinan tekoon ja paa sitä vettä oikeesti niin paljon, ni eipäs tul enää kraatereita ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti