23.7.2010

Helppo omenapaistos

Sain SLY:ltäni monta hyvältä vaikuttavaa omena-reseptiä ja tässä niistä yksi. Oli todellakin helppo ja maku oli herkullinen. Ulkonäkö ei ehkä sellaisenaan houkuttele, mutta maku korjaa tilanteen. Söimme paistosta vaahdotetun Flora Vanillan kanssa ja oli kyllä tosi hyvää.



5-6 omenaa (laitoin vain neljä)
0,8 dl sokeria
1 tl kanelia (ripottelin mittaamatta)

Päällyste:
2,4 dl vehnäjauhoja
1,2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 kananmuna
100 g voisulaa

Pinnalle:
½ tl kanelia (ripottelin taas mittaamatta)
voita voiteluun

Kuori ja viipaloi omenat. Aseta ne piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Sekoita päällysteen raaka-aineet keskenään. Levittele päällystettä omenoiden päälle. Valele pinta vielä sulatetulla voilla ja ripottele kaneli päälle. Paista 190 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kiitos Anu vielä sly11-kierroksesta! Paketit olivat mielestäni hyvinkin ajatuksella koottuja ja minua miellyttäviä! Tulen paremmalla ajalla tutustumaan tarkemmin blogiisi...;)

    VastaaPoista