30.7.2010

Katkarapucaesar

Olen tykästynyt caesar-salaattiin ja halusin kokeilla tehdä katkarapuversion siitä. Nami, todella herkullista. Ohjeen kastikkeeseen otin Maku 6/09 -lehdestä. Sama ohje löytyy myös Maku.fi -sivustolta. Jätin ohjeesta pois worcestershirenkastikkeen ja öljynä käytin rypsiöljyä.


pakastekatkarapuja
jäävuorisalaattia
roomansalaattia
vaaleaa paahtoleipää
oliiviöljyä
parmesaanijuustoa (raasteena tai lastuina)
kirsikkatomaatteja


Kastike:
5 pientä anjovisfileetä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl dijoninsinappia
1/2 tl mustapippuria
3/4 - 1 dl rypsiöljyä


Hienonna anjovisfileet ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita sauvasekoittimella kastikkeen muut aineet, paitsi öljy. Jatka lisäämällä öljyä vähin erin ohuena nauhana, kunnes kastikkeesta tulee tasaista ja kuohkeaa. Tarkista maku.

Sulata ja valuta katkaravut. Huuhdo roomansalaatin lehdet, valuta ja kuivaa. Revi salaatinlehdet suurehkoiksi suupaloiksi. Pilko jäävuorisalaattia. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda ne pannulla öljyssä rapeiksi. Sekoita salaatit, melkein kaikki leipäkuutiot ja parmesaanijuusto kastikkeen kanssa kulhossa. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan.

Ripottele salaatin pinnalle loput leipäkuutiot ja parmesaanilastuja. Koristele vielä kirsikkatomaatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti