Facen Airfryer-ryhmissä on pyörinyt nyt jo jonkin aikaa ohje vaivaamattomasta leivästä. Kaikki sitä kilvan kehuvat, joten pakko oli itsekin kokeilla. Todella helppo taikina, jota ei tosiaankaan vaivata ja kypsennys hoituu airfryerillä. Ja ainakin nyt tuoreeltaan leipä on herkullista.
4,5 dl vehnäjauhoja
1,25 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää lämmin vesi ja öljy ja sekoita lastan tai puuhaarukan avulla märäksi taikinaksi. Peitä ja anna nousta tunti huoneenlämmössä.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina nostelemalla reunat kohti keskustaa. Laita airfryeriin sopivan kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta leipä vuokaan äskeinen yläpinta pohjalle. Peitä ja anna nousta vielä tunti.
Paista airfryerissä 180 asteessa 25 minuuttia. Ota leipä vuoasta ja paista sitä vielä pohjapuoli ylöspäin noin 5-7 minuuttia, kunnes pohja kumisee koputtaessa. Itse kypsensin ylöalaisin vielä 6 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti