28.7.2010

Omenapiirakkaa uudella ohjeella...

... ja ohjetta muutettuna. Sain nimittäin tämänkin ohjeen SLY:ltäni viime paketissa, jonka aiheena siis oli omena. Resepti vaikutti siltä, että piirakan on pakko olla hyvää, joten eikun leipomaan. No tajusin kyllä heti aloittaessani, että eihän minulla ole kaikkia tarvikkeita (kuten piimää tai rahkaa tai sitruunaa), mutta "nou hätä", olihan minulla niiden tilalle sitruunanmakuista tuorejuustoa, mascarponea ja turkkilaista jogurttia. Eli ohjetta soveltamalla mentiin ja herkullista tuli. Tässä ohje siis siten, kuin minä sen tein.


Taikina 1:
8 dl vehnäjauhoja
3-4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2-3 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita

Taikina 2:
½ taikinasta 1
1 muna
2 dl turkkilaista jogurttia

Täyte:
5-6 omenaa
1 tlk mascarponea
100 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
1-1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
sitruunatäysmehua (en muista nyt enää määrää, ehkä 2 rkl)

Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet, paitsi omenat.

Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja jogurtti ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Levitä päälle täyteseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti