Yrttiset katkarapumuffinit

Tilasin kirjakerhosta taas uuden leivonta-aiheisen kirjan: Sirpa Talka - Makeaa ja suolaista puutarhasta. Kirjassa oli heti ensimmäisen selailun perusteella monia mielenkiintoisia ja kokeilun arvoisia ohjeita. Tässä niistä nyt ensimmäinen.

Koska tehtävälistalla oli näiden muffinien leipominen ja kodin imurointi, tehtiin tyttären kanssa työnjako ja Ella sai itse valita, kumman tekee: leipominen vai imurointi. No, mulle jäi siis se imurointi. Ja kuvan laatu on nyt ongelma, sillä jouduin ottamaan kuvan kännykällä (mies kun vei kameran mukanaan Neste-ralliin).



Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 dl kuorittuja katkarapuja
1/2 dl punaista paprikaa silputtuna
3 rkl tilliä tai ruohosipulia
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 dl oliiviöljyä
1,5 dl maitoa

Päälle:
juustoraastetta
tilliä

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.

Annostele taikina muffinivuokiin, ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele muffinit tillillä ja tarjoa kuumina.

Paistoin näitä vähän pitempään, sillä nämä oli tehty isompiin vuokiin kuin ohjeessa (ohjeen mukaan näitä piti tulla 10 kpl, meidän taikina riitti vain 8 vuokaan). Nyt muffinit ovat ottaneet melko tiukasti kiinni vuokiin ja niiden syöminen on siten vähän hankalaa. Lisäksi pinta juustoraasteineen pääsi vähän kuivahtamaan, mutta lämpiminä / kuumina ovat kyllä ihan hyviä.

Kommentit

  1. Lomalla en kerinnyt edes blogeissa pyöriä, nyt täytyy korjata asia:o). Ihania leipomuksia sinullekin ilmestynyt tänne kesällä. Hauska idea nuo suolaiset muffinssit. Täytyy kokeilla, herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti