28.8.2010

Sitruunainen toscapiiras

Sain SLY:ltäni edellisessä paketissa uudenlaisen toscapiirasohjeen ja aineksia siihen.Nyt vihdoinkin sain inspiraation ohjeen kokeiluun.


Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
50 g sulaa margariinia tai voita
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl laimennettua sitruunamehua
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää loput aineet munavaahtoon varovasti sekoittaen. Paista pohjaa piirakkavuoassa 25 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Tee sillä aikaa kuorrutus.

Kuorrutus:
100 g mantelilastuja
50 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Sekoita aineet kattilassa ja kuumenna kunnes sakenee. Levitä piirakkapohjan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia uunin yläosassa.

Ja SLY:ni sanoin: "Tarjoile hyvän kahvin ja vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa."

Täytyy tunnustaa, että ohjetta lukiessani epäilin kovasti tuota vehnäjauhojen pientä määrää, mutta hyvähän tuosta tuli. Ja taikinaa oli mielestäni turhan paljon, joten en uskaltanut sitä ihan kaikkea piirakkavuokaan laittaa, kun pelkäsin sen kuohuvan uunissa yli laitojen. Tuoksu, joka piirakan uunista nostettauani tuli nenään, oli aivan ihana.

Piirakka oli todellakin hyvää. Me maistelimme sitä kermavaahdon ja kahvin kera, namm. Olisi kyllä voinut tuon kaiken taikinan laittaa vuokaan, vähän ohuehkoksi oli pohja jäänyt eli ensi kerralla laitan kyllä "kaikki peliin".

4 kommenttia:

  1. Kivan herkullinen ohje, laitetaas kokeiltavien listalle! =)

    VastaaPoista
  2. Tuoksu tulee tänne asti :)Herkun näköistä!

    VastaaPoista
  3. Tämän on pakko olla tosi hyvää. Sitruunaa ja toscaa...

    VastaaPoista
  4. Kiva kun maistui! Itse pidän siitä sitruunasta mikä tuossa ohjeessa on. Syyskuuta odotellessa! :)

    VastaaPoista