Kinuskista synttärikakkua

Sainpa taas kokeilla kinuskikakun tekoa, kun ystävä pyysi sellaista synttärikakuksi. Koristeaiheeksi ehdotettiin sinistä mopoautoa, sillä sankari ajelee nykyään sellaisella.


Pohja on seitsemän munan sokerikakkupohja, kostutus on tehty vedellä laimennetulla spritellä. Täytteinä on vadelmamoussea, diplomaattikermaa ja vadelmia. Pursotukset Flora Vispiä ja kinuski on tehty Rouva V:n ohjeella. Vähän aikaisemmin olisi tuon kinuskin voinut kakun päälle kaataa. Nyt se ehti jähmettyä vähän liikaa ja pinnasta ei tullut tasaisen kaunis. No, harjoitusta tähänkin lisää.


Koristelu on myös vielä aloittelevan tasolla, en ole koskaan osannut muovailla mistään muovailumassoista tai savesta yhtään mitään tunnistettavaa. Ehkä tuosta nyt kuitenkin mopoauton tunnistaa ;D

Auto on marsipaania ja laatta sokerimassaa. Tieksi on elintarvikeliimalla kiinnitetty wienernougat-crushia.

Kommentit

 1. Upea mopoauto :) Kestikö tuo auto kuinka kauan kuivaa, mulla tahtoo aina muoto kärsiä, kun teen jotain hahmoa marsipaanista ja siks en niitä juuri oo tehnytkään. joskus koitin tehdä traktoria, mutta siitä tuli ihan epämääräinen kasa, joka luhistui sitten kakun päällä ja näytti ihan litistyneeltä leppäkertulta :DD

  Tottakai saat linkittää :) Laitan sut linkkilistaani heti samantein, etten unohda :)

  VastaaPoista
 2. No minäpä hilpasin heti vastavierailulle =O) Täältähän lähtee monta kivaa juttua mukaan =o)))

  VastaaPoista
 3. Suloinen kakku ja auto eritoten :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Harjoittelua lisää niin eiköhän minultakin tunnistettavampia koristeita ala löytyä ;)

  Hönttä: Tein tuon auton perjantaina ja kolmion liimasin siihen vasta lauantaina. Lauantaina tein myös tuon laatan auton alle, siihen sokerimassaan lisäsin vähän CMC:tä, joten se oli sunnuntaina jo ihan kuiva. Auto oli tällöin myös kohtalaisen kuiva. Ja olihan tuo auto aika pieni, joten ei paljon painunut kasaan kuivuessaan :)

  VastaaPoista
 5. Komea on kakku ja kyllä siitä mopoauton tunnistaa! Ja täällä puhuu 10 kierroksen Salainen leivontaystäväsi Elisa, olen vihdoin saanut sen blogin pystyyn! Eli tervetuloa vaan vierailulle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti