Porkkanapiirakkaa

Teki pitkästä aikaa mieli porkkanapiirakkaa ja kun tarvittavat aineet löytyivät kaapista, piti sitten leipoa kyseistä piirakkaa. Minulla on ollut ohje (jostain Turun Sanomista tai sen liitteestä joskus talteen leikattu), josta otin nyt vain pohjan reseptin, täytteen ohjeen nappasin Kermaruusulta. Ohje riittää yhteen uunipellilliseen. Itse tein annoksen nyt vähän pienemmässä vuoassa, joten pohja on vähän paksumpi ja myös kuorrutetta riitti paksummaksi kerrokseksi. Eipä haittaa, herkkua joka pala :)


Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
4 tl kanelia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
100 g voita
6 dl tomusokeria
3 tl vanilliinisokeria
wiener nougat crushia

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi ne ja porkkanaraaste munasokerivaahtoon. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita pehmennetyn voin sekaan tuorejuusto sekä siivilöity tomusokeri. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle wiener nougat crushia (tämä oli kuvaa otettaessa jo alkanut sulaa piirakan päällä).

Kommentit

  1. Herkuilta näyttävät!
    Hauskaa, että laitoit koristeporkkanatkin paikoilleen - eurooppalaiseen tyyliin. Väliin tuntuu, että kotikatuni leipojille on tärkeintä juuri 'ne' porkkanat. Terv.: www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti