Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tämän ohjeen sain viimeksi salaiselta leivontaystävältäni SLY-paketissa. Ohje on hänen omansa ja vaikka en itse vuohenjuustosta pidäkään, päätin kokeilla ohjetta juuri sellaisena kuin sen sain. Ja yllätyksekseni pitää sanoa, että minäkin pystyn tätä syömään, vuohenjuusto ei maistu kovinkaan vahvasti. Tosin muutkaan eivät meillä pidä vuohenjuustosta, joten ensi kerralla kokeilen jollakin muulla juustolla.


Pohja:
150 g pehmeää voita
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 ml suolaa
1 dl vettä

Paahdetut tomaatit:
5 tomaattia
2 rkl seesamiöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa

Täyte:
180 g vuohenjuustoa (esim. President La Bûche Lègére)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 keltuaista
5 rkl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
2 tl kuivattua timjamia
1 ml suolaa

Tarjoiluun:
hunajaa

Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Sekoita seesamiöljy, rosmariini ja suola. Pirskota mausteöljy tomaattien päälle ja paahda tomaatteja uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista pohja. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi haalea vesi. Nypi seos tasaiseksi taikinaksi (itse tein taikinan monitoimikoneella). Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 5 minuuttia.

Sekoita täytteen kaikki ainekset massaksi. Käytä sauvasekoitinta tai monitoimikonetta (vuohenjuusto on sen verran kiinteää, että se on vaikea saada sekoittaa esim. sähkövatkaimella).

Laita paahdetuista tomaateista puolet esipaistetun piirakkapohjan  päälle ja levitä täyte tasaisesti tomaattien päälle. Asettele loput tomaatit piirakan päälle. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea (itselläni piirakka unohtui uuniin ja tuli vähän liian ruskeaksi :).

Tarjoile piirakka lämpimänä, voit valuttaa päälle vielä muutamia hunajaraitoja. Piirakka säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Kommentit

  1. Mahtavaa! Kokeilit vuohenjuustoa. :)
    Oot kyllä mukava sly parini, kun kokeilet lähettämiäni ohjeita.
    On kiva vielä kerran kasata paketti, ja mitähän se mahtaa sisältää...
    :)

    VastaaPoista
  2. Lähettämäsi reseptit ovat sen verran kiinnostavia, että niitä on pakko kokeilla. Eivätkä ole liian vaikeita toteutettavaksi, mikä saattaa lykätä kokeilua loputtomiin ;)

    Mielenkiinnolla odottelenkin viimeistä pakettia ja tietoa siitä, kuka niitä oikein minulle on lähetellyt.

    VastaaPoista
  3. Tulin piipahtamaan tuota ohjetta katsomaan ja olit oikeassa tätä tulen kokeilemaan :)Kiitos vain vinkistä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti