26.10.2010

Tiramisu-kakku

Muiden blogeja seuratessa löytää usein niin herkullisen oloisia leipomuksia, että niitä on ihan pakko kokeilla tehdä itsekin. Niinpä nyt oli leivottava tätä Tiramisu-kakkua, jonka bongasin Mansikkamäen Ebeltä. Ihan pieniä muutoksia ohjeeseen oli tehtävä, kun minun kaapistani ei löytynyt vaniljaista tuorejuustoa.


Pohja:
150 g Vanajan kaurakeksejä (hienonsin monitoimikoneella)
1 rkl sokeria
70 g voisulaa

Täyte:
2 prk Tiramisu-rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita keksimurskaan voisula ja sokeri. Painele seos irtopohjavuokaan (n.24 cm halkaisijaltaan), jonka pohjalle on leikattu leivinpaperi. Laita jääkaappiin täytteen sekoituksen ajaksi.

Vatkaa sähkövatkaimella kaikki täytteen ainesosat hyvin sekaisin. Ota vuoka jääkaapista ja kaada vuokaan keksimurskan päälle.

Paista 175 asteessa n. 35 min, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristeluun käytin ensimmäistä kertaa suklaamuotoilumassaa. Minulla oli purkki valkoista massaa ja värjäsin sitä tummalla kaakaojauheella. Pursotukset meni ihan metsään, mutta menköön... oma kakku onneksi. Lisäksi kakun päällä vielä hopeisia suklaarakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti