21.11.2010

Pikkuinen kinuskijuustokakku

Teki mieli kokeilla juustokakkua, jonka maku tulisi valmiista kinuskikastikkeesta. Ihan omaksi parhaakseni päätin tehdä kakusta ihan pienen eli käytin vuokana Iloleipurin lasten irtopohjavuokaa, jonka läpimitta on n. 15 cm. Omasta mielestäni kakku on hyvää, tosin sain myös kommenttia, että kinuski tekee siitä turhan makean. Kuvassa taas ihan oudot värisävyt, mutta olkoon...


Pohja:
4 digestivekeksiä
n. 30 g voita

Täyte:
1 dl kermaa
n. 4 rkl mascarponea
½ dl kinuskikastiketta
½ liivatelehti

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Levitä keksiseos irtopohjavuokaa, jonka pohjalla on leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja kinuskikastike. Purista liivatelehdestä vesi. Liota lehti ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita sulanut liivate täytteen joukkoon. Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkääpissa muutama tunti.

2 kommenttia:

  1. Toiset pitää kinuskista (niinkuin minä ;) jotkut moittii liian makeaksi, mutta ottakoon sitten vähemmän, niin jää meille muille enemmän syötävää ;D Kauniit kukat tuossa päällä!!

    VastaaPoista
  2. Pieni on sievää - ja ah niin makeaa !

    Kiitos turhan komeasta kiitoksesta ! Kiitos on hiiren puolella, kun osallistuit !
    Entä se lempi-joululaulusi? Joko siihen vastasit :-) ?
    Leikkimieli on kiva mieli - joulu tulee joutuisammin!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista