26.12.2010

Kasvissyöjän mätimousse

Koska jouluateriallemme oli tulossa myös "miniä", joka ei syö lihaa lainkaan, halusin tehdä hänellekin sopivaa syötävää. Soijasuikalekastikkeen lisäksi halusin kokeilla tätä "valemätiä", jota oli kehuttu kovasti joissakin netin keskustelupalstoilla. Ja kyllä, hyväähän tuo on ja näyttää erehdyttävästi oikealta lohenmädiltä. Ohje on Maku-lehdestä ja se löytyy myös maku.fi -sivustolta.


170 g merilevää (Cavi-art-valmistetta, löytyi kaupassa samasta hyllystä kuin sillipurkit)
120 g smetanaa
1/2 kpl sipulia (hienonnettuna)
3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1/4 tl mustapippuria

Sekoita 1 1/2 dl levävalmistetta, smetana ja mausteet keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Merilevävalmisteesta valmistettu mäti-smetanamousse on erehdyttävästi aidon lohenmädistä valmistetun moussen makuinen. Punaisen lisäksi kaupoista löytyy musta ja keltainen merilevävalmiste.

Erityisen hyvää tämä oli itse leivotun saaristolaisleivän päällä... nammm :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti