20.2.2011

Kauraista omena-pannacottaa

Tämä Hellapoliisin ohje vaikutti sen verran herkulliselta, että sitähän oli sitten pakko kokeilla. Helppoa ja hyvää. Itse söin tätä jälkiruokana, joten annos oli vähän turhan iso.


Ohjeesta riittää siis kaksi isoa annosta.

2 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
6 kpl kaurakeksejä

Omenalisäke:
1 omena paloina
1 rkl sokeria
1/4-1/2 tl kanelia
1 rkl siirappia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kasariin vaahtoutuva vaniljakastike, sokeri ja vaniljasokeri, kiehauta. Sulata joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.

Murusta kaurakeksit jälkiruokakulhojen pohjalle.

Pese omena ja poista siemenkota. Paloittele omena kuorineen ja käytä pannulla sokerin, kanelin ja siirapin kanssa muutaman minuutin ajan käännellen.

Nosta murustettujen keksien päälle omenoita ja jaa vaniljaliemi kulhoon. Omenat nousevat liemen mukana pinnalle. Nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Rouhi pinnalle halutessasi kaurakeksinmuruja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti