28.2.2011

Parmesaani-salviapaneroidut kalkkunafileet

Tein yhtenä viikonloppuna broileria tällä ohjeella ja siitä tuli niin hyvää, että kokeilin soveltaa ohjetta nyt kalkkunafileisiin. Ja kyllä maistui. Lisukkeena söimme Risellan riisi-moniviljaa, vihanneksia ja tomaattista kermakastiketta.


Ohje on alunperin Koti ja keittiö -lehdestä 1-2/2011. Ohjeesta riittää neljälle. Ja tässä siis alkuperäinen ohje:

n. 400 g broilerin rintafileetä
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
1 dl kuivia vaalean leivän muruja
1 dl parmesaaniraastetta
1 muna

Paistamiseen öljyä

Leikkaa broilerin rintafileet reiluiksi annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita syvällä lautasella keskenään vehnäjauhot ja hienonnettu salvia. Sekoita toisella lautasella leivänmurut (mulla nyt korppujauhoja) ja parmesaaniraaste. Riko munan rakenne rikki kolmannelle syvälle lautaselle. Kääntele broileripalat ensin vehnäjauho-salviaseoksessa, sitten kasta ne munaan ja lopuksi pyörittele ne vielä leivänmuru-parmesaaniseoksessa. (Alkuperäisessä ohjeessa järjestys oli vehnäjauho-salvia, leivänmuru-parmesaani ja lopuksi vasta kananmuna. Minusta tuo on ihan väärä järjestys)

Keitä broileripalat kypsiksi kuumassa öljyssä kattilassa (itselläni on öljykeitin, joten käytin sitä broileripaloja valmistaessani, nyt paistoin kokonaiset kalkkunafileet ensin pannulla ja kypsensin valmiiksi uunissa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti