25.4.2011

Valkosipuli-aura-basilikaetanat

Ja tässä vihdoin näitä meidän lempietanoita. Maustettu siis valkosipulilla, aurajuustolla ja basilikalla.


Otin tällä kertaa ylös ainemääriä, joita näihin laitoin. Mutta ennenhän ollaan tehty ihan vaan näppituntumalla.

12 etanaa
80 g voita
3 valkosipulinkynttä
3-4 oksaa basilikanlehtiä
50 g aurajuustoa
1,5 - 2 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
juustoraastetta

Huuhtele purkkietanat huolella ja valuta ne hyvin. Asettele etanat etanapannun koloihin (laitamme etanat puolikkaiksi leikattuna koloihin kun ovat niin isoja, ne on mukavampi syödä valmiina suupaloina, eli siis yksi etana kahtena palana yhteen koloon :) Anna voin pehmetä kulhossa ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Hienonna mukaan myös basilikan lehdet ja aurajuusto ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Nostele maustevoinokareita jokaisen etanan päälle ja paina tarvittaessa hieman sormella kiinni voita etanaan. Ripottele päälle vielä hiukan juustoraastetta.

Paista etanapannuja n. 10 minuuttia 200-225 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile heti  hyvän leivän ja juoman kera.

1 kommentti: