28.6.2011

Intialaiset kanavartaat

Maku-lehden mukana tuli Nautintojen kesäkeittiö -liite. Sieltä bongasin tämän ohjeen ja sitähän on nyt sitten tehty ja kahdesti... sen verran hyvä ohje siis :)

Ohje löytyy myös Maku.fi -sivustolta.


Tässä kuvassa sitten vähän  muitakin vartaita, sekä nyytissä kypennettyä peruna-purjo -sekoitusta (joukossa yrtti-valkosipulimaustettua Koskenlaskijaa, jalopenoa ja mausteita) sekä vihersalaattia fetalla ja coleslawia.



1 1/2 kg broilerin rintaleikkeitä

Marinadi
250 g kookosmaitoa tai maustamatonta jogurttia (mulla turkkilaista jogurttia)
1 dl currytahnaa (Rajah Mild Curry Paste)
2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
3 rkl fariinisokeria
1 kpl limettiä
1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna, (tämä multa puuttui kokonaan)

(Lisäksi vartaisiin 4 limettiä)


Leikkaa broilerinfileet reilun kokoisiksi paloiksi.

Raasta pestyn limetin kuori ja purista mehu talteen (itse käytin limetin mehua pullosta). Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja kääntele broilerit seokseen. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Pujota lihapalat vedessä liotettuihin varrastikkuihin (vuorotellen limettiviipaleiden kanssa).

Grillaa kypsiksi miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti