6.6.2011

Jogurttikakku

Tämän kesän uutuusleivonnainen meillä töissä on jogurttikakku. Kun ensimmäistä kertaa sitä siellä leivoin, tuoksu oli makuhermoja kutkuttava ja kakku maistuikin todella herkulliselta: makeaa, mutta ei äklömakeaa. Niinpä nappasin ohjeen kotiinkin kokeiltavaksi ja hyväähän se on kotikeittiössäkin valmistettuna. Ohjeesta tulee uunipellillinen.


Pohja:
7 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
200 g voita sulatettuna
4 kananmunaa
4,5 dl jogurttia (voi olla banaania, vaniljaa,... ihan mitä vaan)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, munat ja jogurtti. Levitä leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrute:
7 dl tomusokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g voita sulatettuna
1 dl jogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu voi ja jogurtti joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle.

Tässä koristelin palat vielä valmiilla suklaasydämillä.

3 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa... Täytyy otta talteen..

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä kuin Raisa. Pitää kans tallettaa ohje :)

    VastaaPoista
  3. Olen leiponut tätä pari kertaa. Todella hyvä ohje! Lopputulos on makea ja mehevä sekä oikein maukas vaikka käyttäisi ihan maustamatonta jogurttia.

    VastaaPoista