Raparperikeikauskakku

Tässä nyt lisää raparperiohjeita, joita meidän perheessä on leivottu jo kesästä toiseen... Tämä on todellakin herkkua vaniljakastikkeen kanssa nautittuna (oheisessa kuvassa vaniljakastikkeen tilalla kermavaahtoa :)



Itse teen kakun n. 24 cm:n kakkuvuokaan (ei kannata käyttää irtopohjavuokaa, sillä se ei ole tarpeeksi tiivis ja rasva valuu uunin pohjalle), mutta sen voi varmaankin tehdä myös tortuksi piirakkavuokaan. Ohje on alunperin löydetty Suuri Leivontakirja - Kotilieden parhaat leivonnaiset -kirjasta.

Täyte:
50 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
n. 400 g raparperipaloja

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruuna

Sulata rasva tasapohjaisessa kakkuvuoassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja raparperinpalat.

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä sitruunan (raastettu kuori ja) mehu taikinaan. Levitä taikina raparperipalojen päälle.

Kypsennä 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa kakku ja tarjoa se kuumana tai kylmänä.

Kommentit

Lähetä kommentti