27.7.2011

Paholaisen piirakka

Tämän ohjeen olen joskus napannut jonkun toisen blogista, mutta mistä... en enää muista. Ohje löytyy kyllä jo monen muunkin blogista, joten mistä lie alunperin - sitä en tiedä. Sen nyt tiedän, että hyvää tämä on. Ohjeesta riittää hyvää piirakkaa koko pellillisen verran.



Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
50 g sulatettua rasvaa
2½ dl kuumaa vettä
3 kananmunaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin,
lisää sulatettu voi ja vesi kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min.
Lisää munat seokseen ja jatka vatkaamista vielä 2 min.

Ripottele leivinpaperin päälle pellille mariannerouhetta ja kaada löysä taikina sen päälle. Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min.

Kuorrutus:
n. 5 dl tomusokeria
70 g rasvaa
4 rkl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.

Tätä voi kuulemma myös pakastaa! Itse ei pakastaa tarvinnut, sillä mitään ei jäljelle jäänyt :)

Tuolle mariannerouheen määrälle ei ole ohjetta, kukin laittakoon mieltymyksensä mukaan.

4 kommenttia:

  1. Täytyy olla hyvää! Pitääköhän tehdä tätä kun Oskarin 2v synttärit on parin viikon päästä. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä todellakin hyvää. Suosittelen...

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä =o)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa herkulta, mutta tuo sokerimäärä, mekein 10 dl, vähän hirvittää... Rasvaa ei kyllä sitten ole kovin paljon. Mutta kokeiltavahan se on :)

    VastaaPoista