10.10.2011

Kauraomenapaistos ja vaniljakastike

Tämä herkku on maistunut meidän perheessä aina... tällä kertaa tein myös vaniljakastikkeen ihan itse. Tosin siitä tulin vähän paksua, taisin annostella vähän liikaa perunajauhoja :)


Kauraomenapaistos:
n. 1 kg omenia
2 tl kanelia
0,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja

Kuori ja paloittele omenat. Sekoita kaikki keskenään korkeassa vuoassa.

1,5-2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g sulatettua voita

Sekoita keskenään ja levitä omenien päälle. Paista 175 asteessa n. 35-40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Vaniljakastike:
3 dl maitoa
1 pieni kananmuna
2 rkl sokeria
2-3 tl perunajauhoja
1 vaniljatanko (tai vaniljasokeria)

Vatkaa maito, muna, sokeri ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoontuu. Varo vaahdottamista. Jos käytät vaniljatankoa, pane se kokonaisena kattilaan kuumennusvaiheessa.

Kuumenna seosta puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Varo, ettei se kiehu ja juoksetu. Nosta vaniljatanko pois, huuhtele se vedellä, kuivaa hyvin talouspaperilla ja pane tiiviiseen säilytysrasiaan odottamaan seuraavaa käyttöä.

Jos et käyttänyt vaniljatankoa, mausta kastike nyt vaniljasokerilla. Voi olla, että vaniljasokeria täytyy lisätä myös, vaikka olisit keittänyt kastikkeen vaniljatangon kanssa. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti