14.10.2011

Lindströmin "kepakot"

Uusimman Yhteishyvän Ruoka-liitteestä bongasin tämän ohjeen ja kokeiluunhan tuo meni. Kokeilu kannatti, sillä hyviä nämä olivat. Kuvassa kepakot tarjolla perunamuusin, sienimuhennoksen, perunasalaatin ja vihannesten kanssa.


400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl öljyä
1 keitetty peruna
150 g etikkapunajuuria
1 maustekurkku
1 kananmuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä. Kaada sipuli kulhoon ja raasta joukkoon kuorittu peruna, punajuuret ja maustekurkku. Sekoita joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja kiinteäksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä tankoja. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kepakot ovat kypsiä. Nosta ne uunista ja halutessasi voit työntää lämpimiin kepakoihin puiset varrastikut. Tarjoile vaikka perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti