22.4.2012

Pestolohi

Jääkaapissa odotti lohifile, josta päätin kokeilla tehdä pestolohta. Ja kyllä kannatti, oli todella hyvää ja vähän erilaista uunilohta.


Ensin lätkäisin lohifileen voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paiston filettä 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, jonka jälkeen nahka lähti helposti vetämällä irti.

Maustoin tässä vaiheessa filettä suolalla ja levitin päälle vihreää pestoa. Laitoin pestoa hillitysti eli en kovinkaan paksusti (syystä, että perhe olisi kieltäytynyt syömästä enkä itsekään tykkää liian vahvasta peston mausta). Peston päälle ripottelin huhmareella murskattua auringonkukansiementä. Viimeiseksi raastoin päälle parmesanjuustoa.

Vielä paistoin kalaa uunissa, kunnes se näytti olevan valmista (tarkoitus oli laittaa ajastin vielä 15 minuuttiksi, mutta unohdin laittaa sen päälle :)

Herkkua siis oli, me syötiin tätä perunasoseen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti