18.11.2012

Pesto-juustokierteet

Ekun keittiöstä bongasin joskus aikoja sitten tämän ohjeen ja vasta nyt kokeilin sitä. Helppoa kuin heinänteko... jauhojen määrää tosin jouduin lisäämään, sillä mielestäni taikinasta tuli muuten liian löysä kaulittavaksi. Ohjeessa jauhojen määrä se, jonka minä käytin.


2,5dl maitoa
½ pss kuivahiivaa tai neljäsosa tuorehiivapalasta
6dl jauhoja

täyte:
n. 4 rkl pestoa
n. 1 dl juustoraastetta

Liota hiiva lämpöseen maitoon, lisää jauhot ja alusta. Anna kohota tunti.

Kaulitse taikina levyksi. Lisää pesto ja juusto ja taita pitkittäin kahtia. Leikkaa levy poikittain suikaleiksi ja kierrä kierteelle.Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Kohota vielä 20 minuuttia. Paista uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Näitä pitänee kokeilla, näyttävät sen verran herkuillisilta!

    VastaaPoista
  2. Suolaa lisäisin vielä... peston ja juuston suola ei makuuni tuntunut riittävän.

    VastaaPoista
  3. Nam, mielenkiintosta, etin salaateille jotaki mukavaa kaveriksi, krutongit ei innosta, tässähä se vois olla. Varppii nämä voi pakastaakki?!?

    VastaaPoista