29.12.2012

Piparista juustokakkua jouluksi

Kokeilin mukavalta vaikuttavaa ohjetta, jonka löysin Maku.fi -sivustolta. Mutta eipä tuo meillä uponnut. Paistoin kakkua uunissa pitempään kuin ohjeessa sanottiin. Silti kakku vaikutti vähän raa'alta. Ehkä tuo pohja olisi pitänyt esipaistaa ennen täytteen päälle kaatamista. No, taisi jäädä yhteen kertaan tämän kakun leipominen.




Pohja:
250 g piparkakkutaikinaa (pakaste)

Täyte:
400 g tuorejuustoa (maustamaton)
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kpl munaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli piparkakkutaikina vuoan pohjan kokoiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan.

Sekoita juustokakun täytteen ainekset kulhossa ja kaada pohjalevylle.Paista torttua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä torttu täysin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi. Koristele torttu valmiilla piparkakuilla, tai paista yli jääneestä taikinasta pieniä koristepiparkakkuja 200-asteisessa uunissa.


2 kommenttia:

  1. Kyllä mä tykkäsin. Tosi kiva kun se oli vähän sellainen tahmea. Nam! :)

    VastaaPoista