Kaali-jauhelihalaatikko

Minä olen aina inhonnut kaaliruokia. Nyt "kypsällä aikuisiällä" olen oppinut tykkäämään myös niistä. Tällä kertaa yllätin mieheni ja samalla itseni tekemällä tosi herkullista kaali-jauhelihalaatikkoa.



400 g jauhelihaa
2 pientä salottisipulia
valkosipulinkynsi
2 pienehköä porkkanaa
n. 600 g kaalia
voita paistamiseen
lihafondia
lihaliemikuutio
mustapippuria
chilijauhetta
persiljaa
juustoraastetta
aurajuustomuruja
n. 3 dl kermaa

Ruskista jauheliha. Lisää silputtu sipuli ja puristettu valkosipulinkynsi joukkoon pehmenemään. Pilko sillä välin porkkana pieniksi paloiksi ja lisää sekin jauhelihan joukkoon. Mausta lorauksella lihafondia ja yhdellä lihaliemikuutiolla. Mausta vielä mustapippurilla, chilijauheella ja persiljalla. Jätä muhimaan miedolle lämmölle ja suikaloi sillä aikaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Siirrä jauhelihasekoitus isoon kulhoon odottamaan. Lisää pannulle nokare voita ja puolet kaalista. Sekoittele ja anna kaalin saada vähän väriä. Siirrä kaali jauhelihan joukkoon ja paista loputkin kaalista voissa pannulla. Lisää nekin jauhelihan joukkoon. Ripottele maun mukaan aurajuuston muruja ja juustoraastetta joukkoon. Sekoita kaikki ja kaada voideltuun uunivuokaan. Lorauta päälle n. 3 dl kermaa, itselläni oli purkki kolmen juuston kermaa ja avatun kuohukermapurkin loppu.

Paistoin uuden höyryuunini valmiilla "kaalipaistos"-reseptiikkaohjelmalla. Tämä tarkoitti höyrypaistoa 170 asteessa noin tunnin ajan.

Kommentit

  1. voiko tämän parempaa ruokaa ollakkaan? no ei voi. sanon minä. Meillä mies ei voi sietää kaalilaatikkoa tai kaaliruokia muutenkaan joten sitä ei oo sitten tullu tehtyä. tarviikin ostaa keräkaali ja tehdä, tiedä vaikka lapset tykkäisivät yhtä paljon kuin äiti. Iso lautasellinen kaalilaatikkoa ja siihen vielä lusikka tai pari puolukkahilloa.. nam!

    VastaaPoista
  2. Oi, rakastan kaalilaatikkoa, -kääryleitä ja -keittoa. Syksyn kaalikauden tullessa voisi testata tällaista juustoista versiotakin, kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä todellakin herkullista. Yllätyin itsekin, entisenä kaalin inhoajana. Kyllä sitä näköjään oppii uusiin makuihin vielä aikuisenakin :)

    Tuota aurajuustoa laitoin kyllä niin vähän, että ihan sama vaikka olisi jäänyt poiskin. Ei nimittäin maistunut yhtään. Eli joko reippaammalla kädellä tai jättää pois. Ja juustoraastettakin oli melko maltillisesti. Mutta eihän tästä voi tulla kuin hyvää, kun on käytetty voita ja kermaa, eihän?

    VastaaPoista
  4. Nam, nam! Tykkään kaalilaatikosta, -kääryleistä, -padasta... :) Pitääkin tässä tehdä taas.

    VastaaPoista
  5. Voi maiskis, kaalilaatikko on mitä parhainta ruokaa, onneksi osuin sivuillesi, heti huomenna tätä! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  6. Täällä kanssa yksi kaalifani!
    Aurajuustoa en olekaan kokeillut ennen kaalin kanssa, pitääpä siis ottaa ohje talteen. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti