25.1.2013

Minttu-suklaa cupcaket

Lehdissä on vilahdellut Valion Eila laktoositon -mainoksia tällä ohjeella höystettynä. Näytti ja vaikutti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla. Juuh... hyvää, mutta niin makeaa. Ohjeessa sanotaan, että tästä tulee 12 kpl. Itse käytin isoja muffinsivuokia, joten sain näitä vain 6. Isoja siis... ensi kerralla teen mini-muffinsivuokiin. Jo ihan makeuden vuoksi.




200 g kermaviiliä
100 g voita
1 muna
1 tl piparminttuaromia
75 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta


Minttu-suklaakuorrutus

200 g voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl piparminttuaromia
2 - 3 tippaa vihreää karamelliväriä

Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu, jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa ja kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14 - 16 min.

Valmista kuorrutus:
Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi.
Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin.

Aseta tähtitylla (Ø 11 mm) pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle. Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle.


3 kommenttia:

  1. vaikuttaa tosi kivalta reseptiltä ja makeilta leivoksilta :)

    VastaaPoista
  2. Taatusti hyvää, mutta uskon kyllä että makeaa...

    VastaaPoista
  3. Minäkin näitä tein ja olivat kyllä NIIIN hyviä. Mutta mikäs ihme se on, kun on tuollainen määrä voita ja sokeria :)))

    VastaaPoista