21.2.2015

Pataleipä

Nyt niin suosittua pataleipää piti minunkin kokeilemani. Ystäväni hehkutti fb:ssä sen herkullista makua ja helppoa tekoa, niinpä nappasin hänen vinkistään ohjeen ja kokeilin myös. Oli kyllä herkullista.



4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3½ dl vettä

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää lämmin (42 astetta) vesi, sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12-24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika, sitä enemmän makua.

Kumoa taikian reilusti jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa, mutta kääntele taikina palloksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kannellinen 2-3 litran uunipata ja laita se kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut pöydällä 30 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille rypsiöljyä. Nosta taikina kuumaan pataan, pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia. Ota pata pois uunista ja kumoa leipä.

Ohje on alunperin Kotivinkki-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti