3.10.2016

Moussaka

Ystäväni löysi Maaseudun Tulevaisuudesta ohjeen, jota kokeilimme. Tulos oli niin hyvää, että tein tätä heti kotona siskoni vieraillessa luonani. Ohjetta vähän mukailtuna lopputulos oli, jos mahdollista, vieläkin herkullisempi. Ohjeessa minun käyttämäni määrät, suluissa alkuperäisen reseptin mukaiset määrät.

Kuva on versiosta, jota teimme ystäväni kanssa ensimmäisellä kerralla. Omani näytti kyllä hyvinkin paljon samalta.



2 kpl (n. 700 g) munakoisoa

Jauhelihakastike:
700 g jauhelihaa (400 g)
2 rkl voita
1 sipuli (3)
2 valkosipulin kynttä
1 paketti, mulla siis 390 g, yrttimaustettua tomaattimurskaa (½ prk tom. murskaa)
1 kasvisliemikuutio
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 kanelitanko

Juustokastike:
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
n. 125 g mozzarellaraastetta
1/2 tl suolaa
1/4 dl valkopippuria

Pinnalle:
mozzarellaraastetta

Poista munakoisoista kannat ja viipaloi n. 1/2 sentin viipaleiksi. Ohjeessa neuvottiin viipaloimaan pitkittäin, itse viipaloin poikittain. Suolaa viipaleet ja anna seistä ainakin puoli tuntia. Kuivaa pinnalle tihkunut suolaneste pois. Sivele palat öljyllä ja laita uunipannulle ylälämpöön, kunnes ne pehmenevät, ruskistuvat ja lakastuvat. Anna jäähtyä.

Ruskista jauheliha voissa, lisää hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Anna kastikkeen tekeytyä hetki ja poista kanelitanko.

Mittaa juustokastikkeen jauhot kattilaan. Kaada joukkoon maito muutamassa erässä, sekoita vispilällä aina välillä tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää juustoraaste. Sekoita ja kuumenna, kunnes juusto sulaa. Mausta.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, munakoisoviipaleita ja juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 45-50 minuuttia. Peitä paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Nosta vuoka uunista ja peitä alumiinifoliolla, anna makujen tasoittua hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti