Ostin Kontista mielenkiintoisen keittokirjan Herkullista helposti. Pikaselauksella tuntui kirjasta löytyvän useampiakin kokeilun arvoisia ohjeita. Tämä nosti heti veden kielelle, joten kokeiltavahan sitä oli. Itse tein vain puolikkaan annoksen, tässä ohje (4 annosta) suoraan kirjasta. Ja koska itselläni oli puutetta valkoviinistä, käytin vain kasvislientä, jota en tarvinnut ihan tuota määrää. Kermaa lorautin sitten vähän reippaammin.
100-150 g tuoretta huuhdeltua pinaattia
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli silputtuna
1 varsiselleri silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl timjamia silputtuna
300 g risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 litra kuumaa kasvislientä
2 rkl voita
2-3 dl vastaraastettua parmesaania
3 rkl silputtuja yrttejä, basilikaa + persiljaa
4 rkl kermaa
Höyrytä pinaatti, kunnes se painuu kokoon. Puserra vesi pois ja jauha se hienoksi massaksi monitoimikoneessa.
Sulata voi ja öljy padassa tai kattilassa. Kuullota sipulit ja varsiselleri pehmeiksi. Lisää joukkoon timjami ja riisi. Sekoita hyvin niin, että rasva voitelee riisin. Lisää viini ja sekoita, kunnes se on melkein imeytynyt.
Kaada 1 dl kasvislientä risoton joukkoon. Sekoita kunnes se on imeytynyt riisiin. Sekoita joukkoon lisää lientä 1 dl kerrallaan. Älä lisää uutta lientä, ennen kuin entinen on imeytynyt. Jatka samoin kunnes riisi on pehmeää ja kermaista, mutta tuntuu edelleen hampaissa (al dente).
Lisää pinaattitahna ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon voi, parmesaani, yrtit ja kerma.
100-150 g tuoretta huuhdeltua pinaattia
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli silputtuna
1 varsiselleri silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl timjamia silputtuna
300 g risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 litra kuumaa kasvislientä
2 rkl voita
2-3 dl vastaraastettua parmesaania
3 rkl silputtuja yrttejä, basilikaa + persiljaa
4 rkl kermaa
Höyrytä pinaatti, kunnes se painuu kokoon. Puserra vesi pois ja jauha se hienoksi massaksi monitoimikoneessa.
Sulata voi ja öljy padassa tai kattilassa. Kuullota sipulit ja varsiselleri pehmeiksi. Lisää joukkoon timjami ja riisi. Sekoita hyvin niin, että rasva voitelee riisin. Lisää viini ja sekoita, kunnes se on melkein imeytynyt.
Kaada 1 dl kasvislientä risoton joukkoon. Sekoita kunnes se on imeytynyt riisiin. Sekoita joukkoon lisää lientä 1 dl kerrallaan. Älä lisää uutta lientä, ennen kuin entinen on imeytynyt. Jatka samoin kunnes riisi on pehmeää ja kermaista, mutta tuntuu edelleen hampaissa (al dente).
Lisää pinaattitahna ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon voi, parmesaani, yrtit ja kerma.
Kommentit
Lähetä kommentti