15.6.2018

Uunilihapullavuoka

Yhteishyvässä oli tällainen ruokaohje. Tykkään ruuista, jotka voi laittaa kerralla uuniin ja kaikki valmistuu siinä samassa. Tässä sellainen, jonka voi valmistella vuokaansa etukäteen ja laittaa vaikka jääkaappiin odottamaan valmistamista. Sitä paitsi, tämä oli vielä hyvääkin. Ja tuo jogurtti tosiaan sopii tuohon loistavasti.



1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa (mulla chilimaustettua)
2 dl ruokakermaa
2 tl oreganoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Lihapullat
400 g jauhelihaa
1 dl murennettua vaaleaa leipää
0,5 dl vettä
1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi
4 perunaa
basilikaa
minitomaatteja
turkkilaista jogurttia

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita leipä veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta. 

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä. Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti