Kesäkurpitsalasagne

Ystäväni oli bongannut tämän ohjeen Yhteishyvästä ja nyt kun kesäkurpitsakausi on parhaimmillaan, päätin minäkin kokeilla tätä. Ja on muuten hyvää. Tosin hiukan sävelsin, mutta varmasti on hyvää ihan noinkin. Omassa ohjeessani käytin chili-maustettua tomaattimurskaa. Lisäksi heitin kastikkeen joukkoon pienen purkinlopun cheddar-koskenlaskijaa. Varmasti teen toistekin, oli niin hyvää.



800 g kesäkurpitsaa
ripaus suolaa

Jauhelihakastike:
400 g tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:
2 pkt (á 125 g) mozzarellajuustopalloja
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuuntaan noin puolen sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet ja ripottele pinnalle suolaa. Anna hikoilla noin 15 minuuttia ja pyyhi viipaleet sen jälkeen talouspaperilla kuiviksi.

Kaada tomaattimurska siivilään valumaan. Paista hetki pilkottuja sipuleita ja tomaattisosetta pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hetken valunut tomaattimurska ja mausteet.

Viipaloi mozzarella.

Nosta voideltuun vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihakastiketta ja mozzarellaviipaleita siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia.


Kommentit