Kesäkurpitsalasagnerullat

Sain työkaverilta kesäkurpitsaa ja samaan aikaan osui silmiini Perinneruokaa Prkl -blogin ohje, joka vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Tosin hiukan jouduin taas ohjetta muokkaamaan, sillä kaapista ei löytynyt just jämptilleen kaikkea mitä piti. Alla ohje, kuten se tuolla blogissa oli. Lopuksi kerron, mitä tein toisin. Ekassa kuvassa blogista napattu kuva siitä, miltä ruoan olisi pitänyt näyttää. Lopussa kuva siitä, miltä minun versioni näytti.

2-3 kpl kesäkurpitsaa

400 g naudan jauhelihaa
1-2 kpl valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
100g g pippurituorejuustoa
1 kpl kananmuna
50 g parmesanjuustoa raasteena
1/2 rku basilikaa
1 dl paseerattua tomaattia
100 g mozzarellapalloja

Leikkaa kesäkurpitsoista kannat ja siivuta ne juustohöylällä.

Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja nosta kulhoon jäähtymään.

Lisää jäähtyneen jauhelihan joukkoon tuorejuusto, kananmuna, parmesanraaste ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Mittaa noin 20 cm halkaisijaltaan olevan uunivuoan pohjalle paseerattu tomaatti.

Levitä noin 1 rkl täytettä kesäkurpitsaviipaleen toiseen päähän ja rullaa se tiukaksi rullaksi. Nosta vuokaan paseeratun tomaatin päälle.

Lisää rullien päälle mozzarellapalloja ja paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tässä ohjeessa kesäkurpitsaa ei siis itketetä ja silti ruuasta ei tule vetistä, kun kypsennys on nopea eikä ruokaa hauduteta pitkään.

Itse noudatin ohjetta muuten, mutta lisäsin jauhelihan joukkoon puolikkaan isosta sipulista ja 3 valkosipulin kynttä (ja enemmänkin olisi voinut laittaa). Parmesaanijuustoa ei kaapista löytynyt, joten käytin normijuustoraastetta. Vuoan pohjalle piti laittaa paseerattua tomaattia, minulta löytyi vain valkosipuli-tomaattimurskaa. Täytin vuoan tiiviisti noilla rullilla ja silti tuota kastiketta jäi yli. Päätin sitten lisätä lopun jauhelihakastikkeen rullien päälle. Tähän vielä ohuelti juustoraastetta ja mozzarellat. Ulkonäkö vaati sitten vähän pidemmän uunikypsennyksen, jotta juusto sai kauniin värin. Tämä aiheutti sen, että kesäkurpitsasta irtosi nestettä ja näin ollen ruoka oli vähän vetisempää. Mutta hyvää se oli kyllä. Ensi kerralla taidan kokeilla itkettää nuo kesäkurpitsaviipaleet ensin. Ja tältä minun vuokani siis näytti:


Kommentit