Tulinen lohiseljanka

Siskoni tarjoili lounaaksi lohikeittoa, joka oli tehty Valion ohjeella. Kehui sitä jo valmiiksi ja hyväähän se olikin. Oli sitten pakko tehdä sitä kotona niin, että mieskin sai maistaa. Kovasti sai kehuja.


4 kiinteää perunaa
2 porkkanaa
100 tuoretta fenkolia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
voita / öljyä
5-6 dl vettä
2,5 dl sweet-chili ruokakermaa
1 tl suolaa
15 mustapippuria
3 laakerinlehteä
500 g lohta
hienonnettua tilliä
1,5 rkl kapriksia

Lisäksi smetanaa.

Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota niitä voissa/öljyssä pannulla. Mittaa sillä välin kattilaan vesi, kerma ja kuivamausteet. Kippaa kasvikset kattilaan ja anna kiehua n. 15 minuuttia.

Poista lohesta mahdolliset ruodot, kuutioi ja lisää keittoon. Hauduta kypsäksi.

Mausta lopuksi tillillä sekä kapriksilla. Tarjoile keiton kanssa smetanaa.

Kommentit