Kesäkurpitsan satoaikaan tuppaa tuota kesäkurpitsaa valmistumaan runsain määrin. Siispä uutta kokeilemaan ja tällaista siitä tuli. Ohje on napattu Yhteishyvä-lehdestä.
800 g kesäkurpitsaa
ripaus suolaa
Jauhelihakastike:
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
2 pkt (á 125 g) mozzarellajuustopalloja
1 dl juustoraastetta
Leikkaa kesäkurpitsat pituussunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työpöydälle ja ripottele päälle suolaa. Anna hikoilla 15 min, pyyhi kuiviksi talouspaperilla.
Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja hetken valunut tomaattimurska. Mausta seos.
Viipaloi mozzarellajuustot. Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, mozzarellajuustoa ja jauhelihaseosta niin, että pinnalle tulee kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min.
Kommentit
Lähetä kommentti