Mätimousse

Olen ennenkin tehnyt jouluksi mätimoussea, mutta siitä on aina tullut löysää ja valuvaa. Nyt kokeilin uutta ohjetta ja tällä kertaa moussesta tuli jämäkkää tavaraa, joka pysyy hyvin saaristolaisleivän päällä. Laitanpa siis ohjeen muistiin. Alkuperäinen ohje oli Alkon sivuilla.

100 g kirjolohenmätiä
1 pieni punasipuli
¼ tl suolaa 
2 dl kuohukermaa
1 prk (120 g) smetanaa
½ dl hienonnettua tilliä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl sitruunanmehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria 

Valuta mäti siivilässä. Ota hieman mätiä talteen koristelua varten. 

Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Lisää joukkoon suola ja anna tekeytyä hetki. Kaada sipulisilppu talouspaperin päälle ja kuivaa se puristelemalla. Näin mousse ei vetisty.  

Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman sekaan ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on jämäkkää. 

Lisää joukkoon sipuli, tillisilppu, raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu. Sekoita joukkoon lopuksi mäti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.  

Kommentit