Peuran lihapullat ja timjamijuustokastike

Pakastimesta löytyi pussillinen peuran jauhelihaa, josta oli hyvä kokeilla tämä herkulliselta kuulostava resepti. Ja hyvää tulikin. Ohje on Saaran lautasella -blogista. Kastikkeen osalta poikkesin reseptistä sen verran, että kermana minulla oli ruokakermaa ja viherpippurikoskenlaskijan tilalla voimakasta koskenlaskijaa + murskattuja viherpippureita. Tuore timjamikin puuttui, joten laitoin vähän kuivattua timjamia.


Lihapullat:
1 kg peuran jauhelihaa/hyvää paistinjauhelihaa
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
0,7 dl kermaa/maitoa
1 siivu vaaleaa leipää (40 g)/voi jättää pois
1,5 tl suolaa
½ tl maustepippuria
½ tl mustapippuria
tl paprikajauhetta
¼ tl rosmariini
¼ tl timjamia (voit korvata rosmariinin ja timjamin käyttämällä ½ tl yrttiseosta)
1 kananmuna
voita ja loraus öljyä paistamiseen

Kuori ja pilkot sipulit ja valkospulinkynnet. Hauduta niitä hetki voissa pienellä lämmöllä liedellä.

Mittaa kerma kulhoon ja murra leivänpala joukkoon. Anna hetken imeytyä, niin että leipä imee kaiken nesteen.

Mittaa kaikki mausteet joukkoon sekä kuullotetut sipulit. Sekoita.

Lisää jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Sekoita lopuksi kananmuna massaan.

Pyörittele massasta pullia.

Kuumenna paistinpannu.
Lisää kunnon nokare voita sekä loraus öljyä pannulle.

Paista pullat, vähennä lieden lämpöä keskitasolle.

Siirrä pullat astiaan odottamaan.

Kastike:
kunnon nokare voita
1 ½ rkl vehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 dl kuohukermaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
½ pakettia koskenlaskija viherpippurijuustoa
tuoretta timjamia

Lisää samalle pannulle voita kunnon nokare (40-50 g).

Sekoita vehnäjauhot voisulaan ja anna hetken kypsyä pienellä lämmöllä, mutta varo ettei vehnäjauhot pala tai ruskistu.

Lisää silputut valkosipulinkynnet.

Kaada kuohukerma sekä vesi pannulle ja sekoita hyvin.
Anna kiehahtaa hetken.

Lisää sulatejuusto pienin erin joukkoon ja anna juuston sulaa kastikkeeseen.

Lisää lopuksi tuoreita timjamin oksia sekä lihapullat kastikkeeseen.

Kommentit