Uunimakkara

Joskus tekee mieli uunimakkaraa ja meillä tuo taphtui loppuviikosta. Päätimme kuitenkin jättää sen viikonlopulle lauantaipäivän lounasruuaksi. Samalla päätimme kokeilla vähän erilaista uunimakkaraa eli päälle tehtiin oma "sotkotus", johon vinkin saimme Seiska-lehdestä Teemu Laurellin uunimakkara-ohjeesta.

HK:n sininen lenkki
juustoa
smetanaa
tuorejuustoa
dijonsinappia
mustapippuria
juustoraastetta

Poista kuori makkarasta ja tee siihen viiltoja. Leikkaa juustosta (meillä oli kuvan mukaista Port Salut- juustoa) noin puolen sentin paloja, jotka tunget makkaran viiltoihin.

Meillä löytyi vajaa smetana-purkki, jonka käytimme päälliseen. Sen joukkoon sekoitimme pari reilua teelusikallista yrtti-tuorejuustoa, vähän dijonsinappia ja mustapippuria. Tämä tahna levitettiin sitten makkaroiden päälle. 

Koko komeuden päälle vielä juustoraastetta ja uuniin, 200 astetta ja noin 20 minuuttia.


Kommentit