Runebergin kääretorttu

Olen aiemmin tehnyt Runebergin torttuja tällä ohjeella, mutta nyt halusin kokeilla uutta ohjetta ja samalla uutta ulkonäköä eli teinkin kääretortun. Ohjeen löysin K-Ruoka -sivulta.


4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl mantelirouhetta
2-3 tippaa karvasmanteliaromia

Lisäksi:

2 dl vadelmahilloa
1 pkt (180 g) vaniljatuorejuustoa
n. 1 rkl laktoositonta kevytmaitojuomaa
sokerikuorrutetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Mausta taikina karvasmanteliaromilla. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja anna levyn jäähtyä.

Notkista tuorejuusto maidon kanssa. Levitä seos tasaisesti kääretorttupohjalle. Levitä tuorejuustokerroksen pinnalle vadelmahillo ja kääri torttu tiukalle rullalle. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Koristele kääretorttu sokerikuorrutteella ennen tarjoamista.

Kommentit