Koskenlaskijan makaronilaatikko

Cebicin keittiö -blogista löysin tällaisen ohjeen makaronilaatikosta ja se kuulosti juuri niin hyvältä, että pakko oli itsekin kokeilla. Eikä ollut turhaa kehua, oli kyllä hyvää.

200 g makaronia
1 lihaliemikuutio
n. 7 dl vettä
400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
suolaa
mustapippuria
makaronien keitinlientä
½ pkt Koskenlaskijaa
juustoraastetta

Keitä makarooit puolikypsiksi lihaliemellä maustetussa vedessä, valuta ja säästä keitinvesi. Ruskista jauhelihat omassa rasvassaan ruskeaksi ja lisää paistamisen loppupuolella pieneksi hienonnetut sipulit joukkoon kuullottumaan. Paista, kunnes sipulitkin ovat saaneet hiukan väriä ja mausta reilusti pippurilla ja suolalla. Sekoita jauheliha-sipuliseos ja makaronit keskenään isossa uunivuoassa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Kuumenna lihalientä muutama desi ja sulata siihen koskenlaskija. Kaada liemi vuokaan ja lisää tarvittaessa keitinvettä, etteivät makaronit kuiva. Sekoita ja tarkista maku. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 175 asteisessa uunissa kullanruskeaksi. 

Kommentit

Lähetä kommentti