Kauppareissulla sattui silmiini keittolihapaketti. Niinpä pitkästä pitkästä aikaa päätin tehdä lihakeitttoa.
Liha luineen kiehumaan, syntyvä vaahto poistetaan reikäkauhalla. Kun vaahdon muodostus loppuu, joukkoon kokonaisia maustepippureita ja laakerinlehti tai pari. Liemeen lisäsin myös lihaliemikuution. Lihaa keitetään, kunnes se on kypsää. Otetaan liha pois liemestä, lisätään keittojuureksia, itselläni oli pilkottuna porkkanaa, lanttua ja palsternakkaa. Keitetään nämä lähes kypsäksi, lisätään joukkoon perunat ja purjo sekä paloiteltu liha. Keitetään kaikki kypsäksi, tarkistetaan maku ja lopuksi lisätään vielä tuoretta persiljaa. Itse lisäsin mausteeksi vähän lihafondia.
Kommentit
Lähetä kommentti