Nyt kun kesäkurpitsasatoa tulee taas runsaasti, on mukava kokeilla uusia reseptejä kesäkurpitsan käyttöön. Tämä ohje löytyi netistä Satu Koiviston blogista ja meni kokeiluun ja tätä tehdään toistekin. Me nautimme nämä ihan vaan ripottelemalla lämpimälle letulle vähän sokeria ja kylläpä oli hyvää.
1 tavallisen kokoinen kesäkurpitsa (noin 300 g grammaa)
2 kananmunaa
5 dl maitoa (ei rasvatonta)
1 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi esimerkiksi lautasen päällä, niin siitä irtoava neste ei mene hukkaan.
Sekoita kulhossa kananmunat, maito, suola ja vehnäjauhot kierrevatkaimella. Lisää kesäkurpitsaraaste nesteineen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Paista letut pannulla öljyn ja voin seoksessa keskilämmöllä.
Kommentit
Lähetä kommentti