Tämä ohje on ollut minulla jo vuosikymmeniä ja sen olen saanut äidiltäni. Meillä kotona tehtiin tätä aina kesäkurpitsan satoaikaan, itse tein tätä omalle perheelleni ja teen tätä vieläkin, koska tämä nyt vaan on niin hyvä
400g jauhelihaa
n. 600g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
1 sipuli
valkosipulia
1 lihaliemikuutio
suolaa, pippuria
1-2 munaa
n. ½-1 dl maitoa / kermaa
juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, mausta.
Hauduta kesäkurpitsaraaste pannulla kannen alla välillä sekoittaen nesteitä haihduttaaksesi.
Sekoita keskenään kananmuna ja neste. Käytä nestettä enemmän, jos olet saanut kesäkurpitsasta reilusti nestettä pois. Sekoita jauheliha ja kesäkurpitsa keskenään. Lisää munaseos joukkoon ja kaada koko satsi uunivuokaan. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa, kunnes laatikko on hyytynyt ja pinta on saanut väriä.
Kommentit
Lähetä kommentti