Jälleen löytyi uusi kesäkurpitsan tuhoamisohje. Pellervo-lehdestä osui silmiini pataleipäresepti, jossa mukana kesäkurpitsaraastetta. Kuulosti hyvältä ja sitähän se sitten olikin. Varmasti teen uudelleen.
4 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl kesäkurpitsaraastetta
1 pussi hapanjuurta (Dr. Oetker)
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1-2 tl merisuolaa
3 rkl oliiviöljyä
UUNIN lämpö 225°
Sekoita leivontakulhossa vesi ja kesäkurpitsaraaste. Lisää loput ainekset. Älä vaivaa taikinaa, vaan sekoita esimerkiksi puuhaarukalla nopeasti. Peitä kulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12- 18 tunniksi. Mitä pidempään kohotat, sitä maukkaampaa leipää saat!
Laita uuni kuumenemaan. Nosta 2-3 litran kannellinen pata uuniin lämpiämään.
Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa, vaan kääntele taikina palloksi. Peitä taikinapallo liinalla ja anna kohota uunin lämpenemisen ajan.
Ota kuuma pata uunista, ripottele pohjalle jauhoja. Nosta taikina kuumaan pataan ja ripottele jauhoa päälle koristeeksi. Laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää ilman kantta vielä 15 minuuttia.
Ota pata uunista ja kumoa leipä hetken kuluttua ritilälle jäähtymään.
Kommentit
Lähetä kommentti