Kesäkurpitsarieskat

Jälleen uusi kesäkurpitsaresepti kokeilussa. Näistä tuli kyllä hyviä, mutta pitäisi muistaa tehdä vähän ohuemmaksi nämä rieskaleivät. Ohje löytyi Isyyspakkaus-blogista. Itse käytin turkkilaista jogurttia ja 2 dl vehnäjauhoista korvasin ohrajauhoilla.

1 iso kesäkurpitsa (n. 800 g)
2 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia)
1 kananmuna
1 1/2 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
n. 5 – 6 dl vehnäjauhoja

Paloittele kesäkurpitsat ja keitä kuutiot pienessä määrässä vettä. Vettä kannattaa laittaa vain muutama sentti kattilan pohjalle ja keittää miedolla lämmöllä kannen alla. Soseuta kesäkurpitsat keitinliemineen ja jäähdytä sose.

Lisää kesäkurpitsasoseeseen piimä, kananmuna, suola ja kaurahiutaleet.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että saat pehmeän ja helposti levitettävän taikinan, mutta älä vaivaa sitä. Hyvä taikina muistuttaa rakenteeltaan kaurapuuroa.

Nostele taikina pellille pieniksi keoiksi. Ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne tasaisiksi rieskoiksi. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat paistuneet kullanruskeiksi.


Kommentit