Tänä vuonna on ollut todella runsas sienivuosi. Kanttarellejakin on löytynyt ihan käsittämättömät määrät niin omalta tontilta kuin metsistäkin. Kokeilin sitten uutta ohjetta kanttarellipiirakaksi ja nyt kyllä maistui. Täytteen ohjeen otin Soppa 365-blogista.
Ja piirakka oli niin hyvää, että jäi kuvakin ottamatta. Yritän muistaa ottaa kuvan seuraavalla kerralla.
Pohja:
125 g smetanaa
75 g voita
2,5 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Sekoita smetana, pehmeä voi ja kuivat aineet. Taputtele 28cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
n. 1 l kanttarelleja
paketti pekonia
150 g juustoraastetta
2 rkl voita
3 munaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1–2 rkl tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Pilko pekonit.
Paista pekonisilppu ja siirrä se joko siivilään valuttamaan liiat rasvat tai talouspaperille, joka imee enimmät rasvat. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
Kaada täyte piiraspohjan päälle. Ripottele myös pekonit tasaisesti piirakan täytteeksi. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti